TITLE

DESCRIPTION

[title_nd title=”Hoe doe je dat: samen voor iets kiezen?” tag=”h2″ style=”subtitle” align=”left” color=”#cc3333″]
[divider_nd size=”big” align=”left” color=”#cc3333″]

Lintjes… De koning(in) deelt ze uit, ze worden gedragen tegen zinloos geweld, tegen kanker en voor mensenrechten. En nu lopen de VISSEN óók met een lintje om hun pols. Is dit een protest voor of tegen iets?

 

De lintjes hebben allemaal andere kleuren maar als je goed kijkt zie je kinderen met dezelfde kleur lintje. De twee vissen die dezelfde kleur om hun pols hebben zijn een paartje. Zij moeten een ochtend samen beslissen wat ze gaan doen. En dat is moeilijk hoor! Want heb je net ontzettende zin om met de autootjes te spelen, wil je lintjes-vriendje daar niks van weten. Zíj wil een kralenketting maken — maar wat moet je nu met zo’n stomme ketting? Die kan niet eens hard rijden!

 

En wat moet je nu aanvangen met dit lintjes-vriendje? Je hebt nog nooit eerder met haar gespeeld. Omdat er bij jullie beiden een paars lintje om je pols zit, zitten jullie met elkaar opgescheept. Er moet dus overlegd worden. Je probeert uit te leggen dat er niets fijner is dan met autootjes spelen, maar dat helpt niet. Je krijgt alleen allerlei redenen terug waarom een kralenketting zo ontzettend gaaf is.

Je geeft het op en gaat met de autootjes spelen. Maar daar komt de juf. Zij zegt dat je met je lintjes-vriendje moet spelen en dat jullie er samen uit moeten komen.

 

Daar zit je dan met zijn tweeën, met je paarse lintje om je arm, met je armen over elkaar een beetje sip voor je uit kijken… Dan valt je oog op de bak waarin je zandtekeningen kan maken. Je ziet dat je lintjes-vriendje er ook naar kijkt: ‘Zullen we…?’
En dan zit je opeens met heel veel plezier een ochtend lang zandtekeningen te maken met een klasgenootje waar je eigenlijk nooit eerder mee gespeeld hebt. Auto’s en kralenkettingen zijn vergeten, dankzij een paars lintje!

symbool KIJK, IK WERK

BASISSCHOOL

directeur: Henri Reijgersberg

mobiel: 06 - 498 745 89

e-mail: info@delareyschool.nl

bevoegd gezag: De Haagse Scholen

BRI-nummer: 19SI

schooltype: bo

profiel: kunstmagneet

DLR

adres: De la Reyweg 212

postcode: 2571 GH Den Haag

telefoon: 070 - 36 17 017

VHS

adres: Voorthuizenstraat 245

postcode: 2573 AH Den Haag

telefoon: 070 -36 17 017